ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Омлет със сирене и спанак

ПРОДУКТИ

(1 порция)
  • яйца - 2 броя
  • олио - 0.5 ч. л.
  • краве масло - 1 ч. л.
  • настъргано сирене „Гауда” - 50 г
  • бейби спанак - 20 листа

1. Яйцата се посоляват и се разбиват енергично с вилица.

2. В сгорещен тиган се слагат олиото и маслото.

3. След като маслото се разтопи, се сипват яйцата.

4. След около 10 секунди яйцата се разбъркват внимателно с дървена лъжица в посока от края на тигана към средата и тигана се наклонява във всички посоки, за да се разпредели яйчената смес и да се сготви равномерно.

5. След една минута яйцата се поръсват с настърганото сирене и спанака. Омлетът се готви още малко на умерен огън докато се разтопи сиренето и спанакът промени цвета си.

6. Овкусява се със сол и черен пипер и с помощта на шпатула внимателно се прегъва на две. Поднася се веднага.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium