ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Омлет с агнешки дреболии

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • агнешки комплект - 800 г
  • маслиново масло - 120 мл
  • пресен лук - 1 връзка
  • бяло вино - 100 мл
  • копър - 4 стръка
  • яйца - 8 броя
  • мента - 4 стръка

1. Агнешкият комплект се сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета. Пресният лук се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното маслиново масло. Прибавят се нарязаните дреболии и всичко се запържва. Налива се виното и се оставя да къкри около 10 минути под капак, докато се изпари.

2. Яйцата се разбиват добре с бъркалка (може и с миксер), копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съдът се слага в загрята на 200 °С фурна с вентилатор за около 8 минути.

3. Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium