ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печени кюфтета с моцарела, поднесени със „Снежанка” от репички

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • телешка кайма - 300 г
  • свинска кайма - 300 г
  • бекон на ленти - 400 г
  • сирене „Моцарела“ - 125 г
  • риган - 2 ч. л.
  • лук - 1 глава
  • яйце - 1 брой
  • филии бял хляб - 1 брой
  • лимон - 1 брой
  • цедено кисело мляко - 300 г
  • репички - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 3 стръка
  • лимонов сок - 2 с. л.

1. Телешката и свинската кайма се смесват с яйцето, ригана, настъргания лук, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора и сол на вкус. Моцарелата се реже на кубчета.

2. От каймата се оформят 12 кюфтета, които се пълнят с моцарела, като се затварят добре с кайма, за да не изтече сиренето по време на печене. Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон.

3. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия, намазват се с малко маслиново масло. Пекат се в загрята на 200 °C фурна с вентилатор до готовност – около 18 минути.

4. Репичките се почистват и се режат на малки кубчета. Копърът се наситнява, а чесънът се прави на паста. Цеденото мляко се разбърква с репичките, чесъна, копъра, лимоновия сок и сол на вкус. Кюфтенцата се поднасят със соса.

Моцарела BILLA
Моцарела BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA