ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печени пилешки бутчета

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • долни пилешки бутчета - 8 броя
  • яйца - 2 броя
  • филии хляб за тостер - 3 броя
  • орехи - 50 г
  • магданоз - 6 стръка
  • суха мащерка - 1 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • чесън на прах - 0.5 ч. л.
  • сух лук - 0.5 ч. л.

1. Бутчетата се слагат в тенджера с вода и мащерката и се сваряват за 15 минути. Орехите се нарязват на много ситно (или се смилат). Хлябът се смила на фини трохи, прибавят се орехите, наситненият магданоз, червеният пипер, чесънът, лукът, сол и черен пипер. Разбърква се.

2. Яйцата се разбиват. Бутчетата се овалват първо в брашно, после в яйцата и накрая в ароматните трохи. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се поливат с маслиново масло. Фурната се загрява на 200 °С с вентилатор. Бутчетата се пекат за 20 минути. Поднасят се с магданоз и резени лимон.

Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Яйца BILLA
Яйца BILLA