ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печено агнешко с пресни картофи

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • агнешки бут - 1 кг
  • дребни пресни картофи - 1.5 кг
  • краве масло - 100 г
  • чесън - 5 скилидки
  • розмарин - 3 стръка
  • светъл соев сос - 2 с. л.
  • пипер меланж - 1 ч. л.
  • мед - 1 с. л.

1. В агнешкия бут се правят не много дълбоки прорези.

2. Стритият на паста чесън се смесва с малко сол, соевия сос, меда, 80 г от маслото, наситнените листа от една клонка розмарин и пипера и се разбърква добре.

3. Агнешкото се намазва добре от всички страни с ароматната смес, наливат се 150 мл вода и се слагат останалите клонки розмарин. Ястието се пече в загрята на 160ºC фурна за 2 часа.

4. Тавата се изважда, картофите се нареждат в нея и се овкусяват с останалото разтопено масло и сол. Пече се още около 2 часа на същите градуси.

5. Ако желаете да се получи коричка, през последните 15 минути градусите може да се повишат на 220 ºС.

6. По желание вместо вода може да сложите светла бира.

Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium