ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печено пиле с лимон и канела

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • пиле - 1 брой
  • горчица - 1 с. л.
  • канела - 1 с. л.
  • лимон - 3 броя
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 глави

1. Пилето се разрязва през гръбнака (така че да се разтвори) и се овкусява със сол и канела.

2. Намазва се с горчица и се полива с малко олио. Нарязаното пиле са поставя в тава, покрита с хартия за печене, и около него се подреждат резенчета лимон, нарязаните наполовина скилидки чесън и лукът, нарязан на две или на четири.

3. Поръсва се с олио и се пече около 1 час в загрята на 180 °С фурна.