ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пилешка яхния с пащърнак и целина

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • пиле - 1.6 кг
  • пащърнак - 400 г
  • глава целина - 200 г
  • картоф - 1 брой
  • чесън - 1 скилидка
  • праз - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 1 брой
  • морков - 1 брой
  • сметана - 200 мл
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • индийско орехче - 0.5 ч. л.

1. Пилето се сварява в голямо количество вода заедно с дафиновия лист, едната глава лук и моркова, нарязани на едро, като от време на време се отпенва. Когато е готово, се изважда от бульона, охлажда се леко, кожата и костите се отстраняват, а месото се нарязва на едри парчета. Бульонът се запазва.

2. Пащърнакът, целината и картофът се обелват и се нарязват на малки кубчета. Чесънът, останалият лук и празът се наситняват. Зеленчуците, с изключение на картофа, се запържват в маслиновото масло на умерен огън, докато леко омекнат, без да се карамелизират.

3. Добавя се картофът, налива се пилешкият бульон и се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на умерен огън, докато зеленчуците омекнат. След това се пасира и се налива сметаната. Поръсва се с индийското орехче и се слага месото. Яхнията се готви още 5 минути на слаб огън и е готова.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium