ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пилешки бутчета с бекон и сметана

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • горни пилешки бутчета - 8 броя
  • фино бяло брашно - 50 г
  • маслиново масло - 4 с. л.
  • бекон - 100 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • бяло вино - 150 мл
  • готварска сметана - 300 мл

1. Пилешките бутчета се измиват и се подсушават с домакинска хартия. Разрязват се по продължение на костта, овкусяват се със сол и черен пипер и се овалват в брашно.

2. Запържват се леко в загрято маслиново масло от двете страни, докато се зачервят. Изваждат се от съда и се оставят настрана. В същата мазнина се слага беконът, нарязан на кубчета, и се пържи, докато се зачерви. Налива се виното и месото се връща в съда.

3. Когато алкохолът се изпари наполовина, се сипват сметаната и 100 мл вода. Поръсва се със ситно нарязания лук и се овкусява със сол и черен пипер.

4. Разбърква се, съдът се покрива с капак и ястието се готви на слаб огън около 15 минути. Поднася се топло.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бекон BILLA
Бекон BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium