КАТЕГОРИЯ
ОСНОВНИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Пилешките бутчета се измиват и се подсушават с домакинска хартия. Разрязват се по продължение на костта, овкусяват се със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
2. Запържват се леко в загрято маслиново масло от двете страни, докато се зачервят. Изваждат се от съда и се оставят настрана. В същата мазнина се слага беконът, нарязан на кубчета, и се пържи, докато се зачерви. Налива се виното и месото се връща в съда.
3. Когато алкохолът се изпари наполовина, се сипват сметаната и 100 мл вода. Поръсва се със ситно нарязания лук и се овкусява със сол и черен пипер.
4. Разбърква се, съдът се покрива с капак и ястието се готви на слаб огън около 15 минути. Поднася се топло.