ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пилешки кюфтета с пармезан и зелен сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пилешко филе - 600 г
  • обезкостено пилешко бутче - 600 г
  • тиквички - 2 броя
  • настърган пармезан - 50 г
  • лук - 0.5 глава
  • зелена чушка - 1 брой
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 2 ч. л.
  • авокадо - 1 брой
  • магданоз - 0.25 връзка
  • пресен босилек - 2 стръка
  • маслиново масло - 90 мл
  • лимон - 0.5 брой
  • моркови - 2 връзки
  • копър - 0.5 връзка

1. Пилешкото месо се нарязва и се смила в месомелачка.

2. Тиквичките се измиват добре и се настъргват. Посоляват се леко и се оставят така за около 5 минути. След това се изстискват внимателно.

3. Лукът се настъргва. Чушката се наситнява. Чесънът (1 скилидка) се стрива на паста с малко сол.

4. Пилешката кайма се замесва с тиквичките, лука, чушката, чесъна, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Оформят се 12 кюфтета. Пекат се 15 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор. След това се поръсват с настърган пармезан и се запичат за още 2–3 минути.

5. Морковите се почистват и се обелват. Заливат се с 50 мл маслиново масло и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се 20 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор. Изваждат се и се поръсват с наситнения копър.

6. Авокадото се почиства и се пюрира с лимоновия сок, 40 мл маслиновото масло и около 100 мл вода. Добавят се чесънът (2 скилидки), стрит на паста с малко сол, и наситнените магданоз и босилек. Овкусява се със сол. Кюфтетата се поднасят с гарнитура от моркови и сос от авокадо.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium