ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пиле лютика

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пиле - 1 брой
  • печени червени чушки - 5 броя
  • домати на кубчета от консерва - 400 г
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 0.5 връзка
  • краве масло - 30 г
  • пукани люти чушки - 3 броя

1. Пилето се реже на парчета и се овкусява със сол и пипер.

2. Запържва се на части в маслото от всички страни до златисто.

3. Лукът се смила в блендер, червените чушки се режат на дебели ивици, а лютите чушлета се почистват от семките и се накълцват.Всички парчета пилешко се връщат в съда, прибавят се лукът и двата вида чушки.

4. Когато се запържат, се сипват доматите, налива се 400 мл вода, подправя се със сол, пипер и половината от магданоза, нарязан на ситно.

5. Ястието се готви на умерен огън под капак докато месото омекне – около 50 минути. Поднася се с останалия магданоз.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Домати на кубчета BILLA
Домати на кубчета BILLA