ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пиле с кускус по марокански

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пилешки бутчета - 4 броя
  • маслиново масло - 140 мл
  • лук - 250 г
  • куркума - 1 г
  • пилешки бульон - 250 мл
  • зелени маслини - 70 г
  • мед - 1 с. л.
  • стафиди - 50 г
  • лимон - 1 брой
  • кориандър - 3 стръка
  • тиквички - 200 г
  • кускус - 200 г
  • червени чушки - 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • черни маслини (без костилки) - 5 броя
  • настърган джинджифил - 20 г
  • канела - 1 г

1. За маринатата, 100 г лук, чушките, чесънът и маслините се поставят в чопър и се смилат. Прибавят се подправките и 40 мл маслиново масло и всичко се разбърква добре.

2. Долната и горната част на бутчетата се разделят, кожата се отстранява
и месото се слага в маринатата. Оставя се за 30 минути, като периодично се обръща.

3. В съд се сипва маслиновото масло, запържват се 150 г лук, прибавя се куркумата, кимионът и месото заедно с маринатата. Разбърква се и пилето се изпържва, след което се слагат пилешкият бульон и маслините. Сместа се готви за 30 минути на слаб огън.

4. Към края се прибавят стафидите, медът и кориандърът. Подправя се със сол и пипер и се оставя да почине 15 минути.

5. Кускусът се залива с вряла вода, вари се за кратко, дърпа се от огъня и се оставя да набъбне. Тиквичките се режат на дебели шайби и се бланшират в подсолена вода. На дъното на купата се слага кускусът, прибавя се месото, след това сготвените зеленчуци, ястието се гарнира обилно с лимонова кора и се поднася.

Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium