ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Подлютени пилешки гърди

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • бял боб от консерва - 200 г
  • царевица от консерва - 100 г
  • червени чушки - 150 г
  • люта чушка - 1 брой
  • домати на кубчета от консерва - 600 г
  • маслиново масло - 80 мл
  • маруля - 50 г
  • настъргано сирене „Грана падано” - 50 г

1. Филето се реже на правоъгълни парчета, посолява се и се оставя за 15 минути.

2. Лукътсе нарязва и се запържва в половината от маслиновото масло за 10–15 минути. Прибавят се нарязаните чушки, запържва се и се слага наситненият чесън.

3. Щом омекне, се сипват бобът, царевицата и доматите. Сместа се овкусява със сол и черен пипер и се оставя да заври.

4. В останалото маслиново масло се запържва месото, докато се зачерви от всички страни. Добавя се лютата чушка, запържва се за кратко, след което се прибавят към зеленчуците, и всичко се готви още 10 минути.

5. Марулята се реже на ивички. Ястието се разпределя в купи, като във всяка купа се слага нарязана маруля, поръсва се с настъргано сирене и се сервира с тортила чипс.

Царевица BILLA
Царевица BILLA
Домати на кубчета BILLA
Домати на кубчета BILLA
Бял боб BILLA
Бял боб BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA