ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пуешко филе - 600 г
  • магданоз - 2 стръка
  • филии бял хляб - 1 брой
  • лимон - 1 брой
  • сирене „Пармезан“ - 20 г
  • сушени сливи - 4 броя
  • орехи - 30 г
  • бекон на ленти - 100 г
  • пащърнак - 2 броя
  • морков - 2 броя
  • тиква - 400 г
  • червен лук - 2 глави
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • балсамов оцет - 2 с. л.

1. Сливите се наситняват и се смесват със смлените хляб и орехи. Прибавят се наситненият магданоз, настърганите пармезан и лимонова кора и се разбърква.

2. Месото се изтънява така, че да се получи цял тънък лист. Овкусява се със сол и черен пипер и от двете страни.

3. Парчетата бекон се подреждат върху фолио за свежо съхранение. Отгоре се слага месото и върху него се разпределя плънката. Завива се на руло с помощта на фолиото. След това то се отстранява и рулото се завързва.

4. Запържва се в маслиново масло от всяка страна и после се пече 20 минути в загрята на 200 °С фурна. Оставя се да почине 5–10 минути и се нарязва на шайби.

5. Пащърнакът, морковите, тиквата и лукът се обелват и се нарязват на едри парчета. Заливат се с маслиновото масло, посоляват се и се пекат 30 минути в загрята на 160 °С фурна.

6. Добавя се оцетът, разбърква се внимателно и зеленчуците се допичат за още 15 минути.

7. Рулото се поднася със зеленчуците и бяло пенливо вино.

 

Балсамов оцет от Модена BILLA
Балсамов оцет от Модена BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium