КАТЕГОРИЯ
ОСНОВНИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Ананасът се разполовява, твърдата сърцевина се отстранява, като се оставя около 5 мм плод от кората, а останалата част се реже на кубчета. Издълбаните половинки от ананаса се изсушават във фурната за 2–3 минути на 160 °C.
2. Пилешкото месо се реже на кубчета, посолява се и се запържва с половината олио, след което се оставя настрана.
3. Бялата част на пресния лук се наситнява, морковът се реже на кубчета, а яйцата се разбиват. В същата мазнина се пържи ситно нарязаният лук. След като стане прозрачен, се прибавят морковът и грахът, пържи се за кратко и се добавят останалото олио и разбитите яйца.
4. Докато яйцата все още не са напълно сготвени, се слагат свареният ориз, сол, чесън и джинджифил, пържи се при непрекъснато разбъркване, след което месото се връща в съда и тогава се прибавя нарязаният на кубчета ананас. Половинките от ананаса се пълнят с ориз, декорират се с пресен лук и листа магданоз, и се сервират.