ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пържен ориз с яйца и зеленчуци

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • ананас - 1 брой
  • ориз - 100 г
  • яйца - 2 броя
  • пресен лук - 50 г
  • замразен грах - 50 г
  • моркови - 50 г
  • пилешко филе - 200 г
  • сусамово олио - 50 мл
  • магданоз - 1 стрък

1. Ананасът се разполовява, твърдата сърцевина се отстранява, като се оставя около 5 мм плод от кората, а останалата част се реже на кубчета. Издълбаните половинки от ананаса се изсушават във фурната за 2–3 минути на 160 °C.

2. Пилешкото месо се реже на кубчета, посолява се и се запържва с половината олио, след което се оставя настрана.

3. Бялата част на пресния лук се наситнява, морковът се реже на кубчета, а яйцата се разбиват. В същата мазнина се пържи ситно нарязаният лук. След като стане прозрачен, се прибавят морковът и грахът, пържи се за кратко и се добавят останалото олио и разбитите яйца.

4. Докато яйцата все още не са напълно сготвени, се слагат свареният ориз, сол, чесън и джинджифил, пържи се при непрекъснато разбъркване, след което месото се връща в съда и тогава се прибавя нарязаният на кубчета ананас. Половинките от ананаса се пълнят с ориз, декорират се с пресен лук и листа магданоз, и се сервират.

Ориз дългозърнест Cook in a bag BILLA
Ориз дългозърнест Cook in a bag BILLA
Ориз BILLA
Ориз BILLA
Ориз „Басмати“ BILLA
Ориз „Басмати“ BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA