ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пъстърва по класическа френска рецепта

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • пъстърва - 2 броя
  • краве масло - 2 с. л.
  • олио - 2 с. л.
  • каперси - 2 с. л.
  • лимонов сок - 2 с. л.
  • магданоз - 0.25 връзка

1. Рибата се филетира и кожата се отстранява.

2. Филетата се подсушават и се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и излишното се изтупва.

3. Запържват се от двете страни, до златисто, в силно сгорещено олио.

4. Маслото се слага на умерен огън и се готви, докато стане златистокафяво и с приятен орехов аромат. Прибавят се лимоновият сок, наситненият магданоз и накълцаните каперси. Разбърква се и се дърпа от котлона.

5. Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.