ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Риба „Салтимбока“

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • филе от бяла риба - 800 г
  • ленти прошуто - 200 г
  • салвия - 0.5 връзка
  • краве масло - 50 г
  • замразен зелен фасул - 400 г
  • авокадо - 2 броя
  • пресен лук - 1 връзка
  • маслиново масло - 50 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • лайм - 1 брой
  • кориандър - 0.25 връзка

1. Рибните филета се режат на парчета. Подправят се със сол и счукан розов пипер. Всяко парче се покрива с листо салвия и се завива в лист прошуто крудо. Пържат се в маслото за кратко – до готовност и златист цвят.

2. Зеленият фасул се потапя в кипяща подсолена вода  за 3–4 минути, трябва да остане хрупкав. Отцежда се и се пържи до готовност в маслиновото масло. Посолява се.

3. Пресният лук за гарнитурата се наситнява, авокадото се почиства и намачква леко с вилица. Разбърква се с лука, настърганата кора и сока на лайма, стрития на паста чесън, сол на вкус и накълцания кориандър. Добавя се зеленият фасул, разбърква се отново. Рибата се поднася с гарнитурата от зелен фасул.

Прошуто Парма BILLA Premium
Прошуто Парма BILLA Premium
Прошуто Крудо BILLA
Прошуто Крудо BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium