ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ризото със скариди

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • ориз „Арборио“ - 400 г
  • скариди - 320 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • краве масло - 60 г
  • настърган пармезан - 40 г
  • маслиново масло - 80 мл
  • рибен бульон - 1.4 л
  • магданоз - 1 стрък

1. Скаридите се посоляват и се запържват в 60 мл маслиново масло. Прибавя се наситненият чесън и се пържи за кратко, колкото да побелее. Налива се виното и сместа се готви, докато се редуцира алкохолът, след което скаридите се изваждат и се оставят настрана.

2. В същия съд се слага оризът, глазира се и когато стане прозрачен, постепенно се налива горещият бульон. Посолява се и сместа се готви на слаб огън за 20 минути, като се разбърква непрекъснато и се долива бульон.

3. Котлонът се изключва, към ориза се прибавят първо настърганият пармезан, след това маслото и накрая скаридите.

4. Ястието се овкусява с останалото маслиново масло, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium