ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ризото с пиле и тиква

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • ориз „Арборио“ - 350 г
  • тиква - 250 г
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 150 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • настърган пармезан - 50 г
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • краве масло - 2 с. л.

1. В голям съд се сипва олио, сгорещява се и се слага ситно нарязаният лук. След 3 минути се прибавят нарязаните на кубчета пилешки гърди и се пържи 5 минути, като се разбърква непрекъснато.

2. Прибавят се чесънът и оризът, налива се виното и сместа се оставя да къкри 5 минути, след което се прибавя нарязаната на кубчета тиква. Подправя се със сол и черен пипер и постепенно се налива зеленчуковият бульон.

3. Когато оризът е сготвен, съдът се отмества от огъня, прибавят се маслото и настърганият пармезан, покрива се с капак и се оставя да почине за 5 минути. По желание ястието може да се сервира с още настърган пармезан.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Ориз за ризото BILLA Premium
Ориз за ризото BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium