ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Родопска „Челамичка“

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • пиле - 1 брой
  • краве масло - 125 г
  • чубрица - 0.25 ч. л.
  • пилешки бульон - 300 мл
  • червен винен оцет - 50 мл
  • чесън - 0.5 глава
  • червени люти чушки - 0.5 ч. л.

1. Пилето се реже на парчета. Запържва се в сгорещеното масло от всички страни до златисто.

2. Овкусява се със сол и черен пипер, поръсва се с чубрицата, налива се бульонът, похлупва се и се задушава на слаб огън, докато бульонът се изпари и месото остане на мазнина - около 45 минути.

3. Чесънът се обелва и се счуква в хаванче с щипка сол. Налива се оцетът и се добавят натрошените люти чушки. Разбърква се.

4. Пилето се сервира с чесновия оцет и хляб. По желание се поръсва с листенца магданоз.

Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA