ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свински пържоли с ароматна гремолата

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свински пържоли - 800 г
  • горчица - 2 ч. л.
  • лимонов сок - 2 с. л.
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • краве масло - 1 ч. л.
  • магданоз - 0.25 връзка
  • лимон - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки

1. Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер, намазват се с горчица от двете страни, поливат се с лимонов сок и се оставят за 10 минути на стайна температура. Маслиновото масло се сипва в сгорещен тиган и пържолите
се запържват на силен огън, докато се зачервят приятно от двете страни.

2. Силата на огъня се намалява, прибавя се маслото и готвенето продължава още 6–8 минути, като месото от време на време се облива с мазнината. Когато пържолите станат крехки, се изваждат в чиния и се оставят да починат за кратко.

3. Листенцата магданоз за гремолатата се нарязват на ситнo, чесънът се накълцва, а лимоновата кора се настъргва, всичко се разбърква добре. Пържолите се намазват обилно с ароматната смес и се сервират веднага.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium