ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свински пържоли с гъби

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свински вратни пържоли (без кост) - 4 броя
  • лук - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • настъргано сирене „Гауда” - 150 г
  • домати - 2 броя
  • бяло вино - 100 мл
  • филии хляб за тостер - 4 броя
  • суха мащерка - 1 щипка
  • олио - 3 с. л.
  • наситнен магданоз - 1 с. л.
  • краве масло - 2 с. л.
  • редуциран балсамов оцет - 4 с. л.
  • гъби (печурки, кладница) - 500 г

1. Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка. Запържват се в умерено загрятото олио, докато покафенеят.

2. В друг съд се загрява маслото и се запържва наситненият лук. Когато стане прозрачен, се добавят смачканият чесън и нарязаните гъби. Сотират се, докато течността почти се изпари. Налива се виното и се посолява. Поръсва се с магданоза.

3. Всяка пържола се слага върху филия, покрива се с резени домати и се поръсва с настърганото сирене. Слагат се в загрята на 200 ºC фурна и се пекат за 5 минути, докато сиренето се разтопи.

4. Поднасят се топли със сотираните гъби. Чиниите се украсяват с балсамов оцет, за да обогати вкуса на ястието. Поднася се със салата от марули, домати и маслини.

Кашкавал от краве мляко BILLA
Кашкавал от краве мляко BILLA
Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA