ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свински ребра с барбекю сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свински ребра - 3 кг
  • сол - 1 ч. л.
  • кафява захар - 1 ч. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • лют червен пипер - 0.5 ч. л.
  • канела - 1.5 ч. л.
  • джинджифил на прах - 1.5 ч. л.
  • кориандър - 1.5 ч. л.
  • кетчуп - 100 мл
  • белени домати от консерва - 300 г
  • сос „Уорчестър” - 50 мл
  • смлян кимион - 1 ч. л.
  • кафява захар - 3 с. л.
  • винен оцет - 1 с. л.

1. Месото се натрива със солта, 1 ч. л. от кафявата захар, сладкия червен пипер, лютия пипер, 1/2 ч. л. от джинджифила, 1/2 ч. л. от кориандъра и 1/2 ч. л. от канелата. Оставя се да престои една нощ в хладилника.

2. Всички останали съставки се смесват в касерола и се готвят на слаб огън 45 минути. Фурната се загрява на 150 °С. Ребрата се слагат в тава, поливат се с половината от барбекю сос и се покриват с алуминиево фолио. Пекат се под фолио около 2 часа. След това се поливат с останалия сос и се връщат във фурната за още 1 час.

3. Фолиото се отстранява, температурата се увеличава на 180 °С и ястието се пече още около 15–20 минути, докато сосът се карамелизира и получи приятен загар.

Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA