ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свински руладини със сушени плодове

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • свинско контра филе - 400 г
  • бекон на ленти - 100 г
  • сушени сливи - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • броколи - 0.5 глава
  • моркови - 2 броя
  • бяла ряпа - 100 г
  • мащерка - 3 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • краве масло - 25 г

1. Сливите и стафидите се накисват във виното за 5 минути. След това се отцеждат, а виното се запазва. Смилат се в блендер заедно с мащерката.

2. Месото се нарязва на четири пържоли с дебелина около 2 см, които се начукват, за да се изтънят и да увеличат площта си. Овкусяват се със сол и черен пипер. Намазват се със сместа със сливите и се завиват на рула. Всяко се увива в лента бекон. Запържват се от всички страни в маслото, до зачервяване. Слагат се в съд за готвене заедно с виното, в което са киснали сливите, и с обеления чесън. Задушават се за 20 минути.

3. Броколите се накъсват на розички, морковите и ряпата се обелват и се нарязват във форми по желание. Овкусяват се със сол и черен пипер и се приготвят в друг съд на пара, докато омекнат.

4. Поднасят се с руладините.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium