КАТЕГОРИЯ
ОСНОВНИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Сливите и стафидите се накисват във виното за 5 минути. След това се отцеждат, а виното се запазва. Смилат се в блендер заедно с мащерката.
2. Месото се нарязва на четири пържоли с дебелина около 2 см, които се начукват, за да се изтънят и да увеличат площта си. Овкусяват се със сол и черен пипер. Намазват се със сместа със сливите и се завиват на рула. Всяко се увива в лента бекон. Запържват се от всички страни в маслото, до зачервяване. Слагат се в съд за готвене заедно с виното, в което са киснали сливите, и с обеления чесън. Задушават се за 20 минути.
3. Броколите се накъсват на розички, морковите и ряпата се обелват и се нарязват във форми по желание. Овкусяват се със сол и черен пипер и се приготвят в друг съд на пара, докато омекнат.
4. Поднасят се с руладините.