ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свинско със спанак и сирене

ПРОДУКТИ

(5 порции)
  • свинско контра филе - 600 г
  • пресен спанак - 400 г
  • българско козе сирене - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • краве масло - 2 с. л.
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • индийско орехче - 0.5 ч. л.

1. Свинското филе се обезципява и се нарязва на 10 тънки филийки. Подправя се със сол и черен пипер от двете страни.

2. Спанакът се запържва в кравето масло заедно с наситнения чесън. Когато омекне, се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер. Козето сирене се нарязва на тънки парчета.

3. Върху половината от парчетата месо се поставя от спанака, следва сирене и се покрива с второ парче месо. От всички страни се затваря с клечки за зъби.

4. Така подготвените свински контрафилета се овалват в царевично брашно и се пържат в маслиново масло от двете страни, по 4–5 минути, до златисто. Преди поднасяне клечките за зъби се отстраняват.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium