ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свинско с картофи, ябълки и лук

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • големи свински котлети - 4 броя
  • картофи - 300 г
  • бяло вино - 300 мл
  • краве масло - 150 г
  • зелена ябълка - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 4 стръка
  • едрозърнеста горчица - 1 с. л.

1. Ябълката се обелва, почиства се от семките и се реже на тънки лодки. Лукът се обелва и се реже на тънки полумесеци. Картофите се обелват, режат се на тънки шайби и се разбъркват с лука и ябълката.

2. Заливат се с половината от предварително разтопено маслоэ(50 г). Овкусяват се със сол и черен пипер. Изсипват се в тава, като част от ябълките и лука се заделят за отгоре.

3. Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в останалото масло на висока температура от всички страни до златисто.

4. Поставят се в тавата и се покриват със заделените ябълки и лук. Налива се виното. Ястието се пече около 40 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.

5. Маслото (100 г) се разбърква с наситнената мащерка и горчицата. Завива се във фолио за свежо съхранение като бонбон и се прибира в хладилник, за да стегне.

6. Пържолите се поднасят с гарнитурата, соса от тавата и ароматното масло.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium