КАТЕГОРИЯ
ОСНОВНИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Ябълката се обелва, почиства се от семките и се реже на тънки лодки. Лукът се обелва и се реже на тънки полумесеци. Картофите се обелват, режат се на тънки шайби и се разбъркват с лука и ябълката.
2. Заливат се с половината от предварително разтопено маслоэ(50 г). Овкусяват се със сол и черен пипер. Изсипват се в тава, като част от ябълките и лука се заделят за отгоре.
3. Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в останалото масло на висока температура от всички страни до златисто.
4. Поставят се в тавата и се покриват със заделените ябълки и лук. Налива се виното. Ястието се пече около 40 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.
5. Маслото (100 г) се разбърква с наситнената мащерка и горчицата. Завива се във фолио за свежо съхранение като бонбон и се прибира в хладилник, за да стегне.
6. Пържолите се поднасят с гарнитурата, соса от тавата и ароматното масло.