ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Скумрия с домати на фурна

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • дребна скумрия - 1 кг
  • чери домати - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • магданоз - 0.25 връзка
  • босилек - 2 стръка
  • краве масло - 4 с. л.
  • маслиново масло - 1 с. л.
  • захар - 1 щипка

1. Рибата се филетира, подрежда се в намазана с маслиново масло тава и се овкусява със сол и черен пипер. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслиновото масло до златисто. Добавят се разполовените чери домати.

2. Налива се и виното и се оставя да се редуцира. Сосът се подправя със сол, захар, черен пипер и нарязаните на ситно магданоз и босилек. Дърпа се от котлона, прибавя се маслото и се разбърква. Излива се върху рибата.

3. Фурната се загрява на 200 °С с вентилатор. Ястието се пече 8-10 минути. По желание се поръсва с настъргана лимонова кора, магданоз или босилек.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium