ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Сочно свинско с розмарин и домати

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свински вратни пържоли (без кост) - 800 г
  • домати - 350 г
  • червен лук - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 стрък
  • маслиново масло - 50 мл
  • свинска мас - 30 г

1. Месото се реже на пържоли с дебелина 1 см и се посолява.

2. Лукът се реже на шайби, чесънът на ситно, а доматите на половина.

3. Дълбок тиган се загрява, слага се свинската мас и месото се пържи от всяка страна за 4–5 минути. В последните минути, се прибавят лукът, няколко листа розмарин и накрая – чесънът.

4. Месото се поставя в чинии, прибавят се доматите и лукът и, ако е необходимо, се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се поръсва с маслиново масло, декорира се с пресен розмарин и се поднася.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium