ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Суши със зеленчуци и сьомга (без ориз)

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • кори нори - 2 броя
  • пушена сьомга - 100 г
  • краставица - 150 г
  • моркови - 2 броя
  • мариновани гъби - 50 г
  • домат - 1 брой
  • авокадо - 0.5 брой
  • сушени домати в олио (или песто от сушени домати) - 50 г
  • маслиново масло - 1 с. л.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • соев сос - 50 мл
  • суха мащерка - 0.5 ч. л.
  • настърган джинджифил - 1 ч. л.

1. Морковите се сваряват за кратко в подсолена вода, охлаждат се и се нарязват на пръчици.

2. Доматът и краставицата се обелват и се нарязват на кубчета.

3. Авокадото и сушените домати се смачкват на пюре. Към тях се прибавят маслиновото масло, лимоновият сок и сол.

4. Листата нори се поставят върху бамбукова подложка за завиване на суши и се нанася тънък слой зеленчукова паста. Подреждат се нарязаните краставици, моркови и пресен домат, а сьомгата и гъбите се слагат най-отгоре.

5. Сушито се завива с помощта на подложката и се оставя в хладилник за около 10 минути.

6. След това подложката се отстранява и рулото се нарязва на парчета с дебелина около 3 см. Сушито се сервира със соев сос, мащерка и джинджифил.