ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Сьомга със спанак в бутертесто

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • филе от сьомга - 500 г
  • пресен спанак - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бутертесто - 500 г
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • наситнен копър - 1 с. л.
  • яйце - 1 брой

1. Чесънът и спанакът се почистват и се нарязват на дребно. Слагат се в сгорещеното маслиново масло и се готвят 4 минути под капак.

2. Филетата сьомга се почистват от кожата и костите и се поръсват със сол и черен пипер.

3. Бутертестото се разстила, върху него се поставя рибата, поръсва се с копъра и се покрива със спанака.

4. Завива се на руло, като краищата се притискат, за да не се отвори по време на печенето.

5. Рулото се маже с разбитото яйце и се пече 20 минути в загрята на 200°С фурна. Когато е готово, рулото се нарязва и се поднася.

Прясно бутертесто 275 г BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium