ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Телешки ребра с пикантен сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • телешки ребра - 1.5 кг
  • лук - 1.5 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • хариса - 5 с. л.
  • меласа - 1 с. л.
  • винен оцет - 1 с. л.
  • мед - 1 с. л.
  • уиски - 1 с. л.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • домат - 0.25 брой

1. Ребрата се варят 3–4 часа, заедно с нарязаната на четвъртинки глава лук, сол и черен пипер. След това се обезкостяват, като се внимава, да останат големи парчета месо.

2. Останалият лук се счуква в хаванче. Прибавя се чесънът и отново се счуква. Сипват се харисата, меласата, оцетът, медът, уискито, червеният пипер, настърганият домат, сол и черен пипер, и се разбърква.

3. Месото се залива със сместа и се оставя да престои. Малка част от соса се заделя за сервиране.

4. Месото се пече на силно загрята скара от всички страни, докато придобие карамелен цвят.