КАТЕГОРИЯ
ОСНОВНИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Пилешкото филе се нарязва на хапки. Съставките за маринатата се смесват и месото се залива. Оставя се настрана.
2. За приготвянето на соса, маслиновото масло се загрява и към него се прибавят предварително счуканите в хаванче подправки (кимион, кориандър, кардамон и лют червен пипер). Слагат се ситно нарязаният лук и джинджифилът, и всичко се запържва за пет минути, докато лукът се зачерви приятно и леко омекне.
3. Поръсва се сладкият пипер и се разбърква. Сипват се доматеното пюре и 200 мл вода, посолява се и щом сосът заври, котлонът се намалява. Готвенето продължава още 10 минути.
4. В друг тиган се сипва олиото и в него се запържва пилешкото месо от всички страни. Прибавя се към соса заедно с наситнения кориандър.
5. За приготвянето на хляба наан, в голяма купа се смесват брашното, бакпулверът, солта, олиото и прясното мляко, и се замесва тесто. Меси се
2–3 минути, оформя се на топка, покрива се с чиста кърпа и се оставя да почине за около 1 час.
6. Тестото се разделя на 6 равни части, които се оформят на топки. Разточват се с точилка на тънки питки върху набрашнен плот.
7. Подходящ тиган се сгорещява на силен огън и в него се пекат плоските питки за около 3 минути от всяка страна. Оттеглят се от огъня, намазват се с масло и се сервират топли с ястието.