ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ущипци

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско) - 800 г
  • пушен кашкавал - 80 г
  • пушен бекон - 80 г
  • червени чушки - 2 броя
  • лют червен пипер - 1 ч. л.
  • червен пипер - 2 ч. л.
  • универсална подправка - 2 с. л.
  • чесън на прах - 1 ч. л.

1. Чушките се почистват и се нарязват на ситно. Кашкавалът и беконът – на дребни кубчета. Прибавят се към каймата заедно с подправките.

2. Омесва се с ръце до хомогенизиране. Каймата се оставя да престои в хладилник поне 30 минути.

3. От сместа се щипва с ръце, смачква се с пръсти и месото се пече на скарата или на грил тиган до зачервяване. Получават се 22 броя.