ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Филе от сьомга с картофено пюре

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • филе от сьомга - 800 г
  • краве масло - 70 г
  • лимон - 1 брой
  • чесън - 1 скилидка
  • пълнозърнесто брашно - 4 с. л.
  • едро смлени бадеми - 1 шепа
  • картофи - 700 г
  • прясно мляко - 150 мл

1. Картофите се обелват, нарязват се на дребно и се сваряват. Щом омекнат, се отцеждат и към тях се добавят солта, 30 г от маслото и топлото мляко. Намачкват се и се бъркат, докато се получи гладка смес.

2. Рибата се поръсва със сол и с лимоновия сок, оставя се за 10 минути. Смленият черен пипер се смесва с брашното. Рибата се овалва в брашно откъм кожата и се слага в тигана с останолото сгорещено масло. Добавя се стритият на паста чесън и филетата се пържат около 3 минути първо с кожата надолу, след което се обръщат и се пържат още 3 минути.

3. Рибата се изважда в чиния, а нарязаните бадеми се запържват в тигана за кратко, колкото да отпуснат аромата си. Сьомгата се поръсва със запържените бадеми и се сервира с гарнитура от картофено пюре и салата според сезона.

Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA