ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Хрупкави пилешки жулиени

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пилешко филе - 500 г
  • брашно - 150 г
  • яйца - 3 броя
  • сол - 1.5 ч. л.
  • чесън на прах - 1 ч. л.
  • пушен червен пипер - 1 ч. л.
  • галета - 100 г
  • маково семе - 100 г

1. Месото се реже на жулиени. Поръсва се с 1/2 ч. л. сол и черен пипер на вкус. Брашното се слага в подходящ съд.

2. В отделен съд се разбиват яйцата заедно с 1 ч. л. сол, червен пипер и чесън на прах.

3. В отделен съд се смесват галетата и маковото семе. Месото се овалва от всички страни в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галета и маково семе.

4. Пържи се в сгорещено олио, до златисто. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервира се топло със сос по избор.

Предложение: Вместо маково семе използвайте сусам. Или, заменете сместа от галета със смес от смлени бадеми, лешници, натрошен корнфлейкс или кокосово брашно. Можете да намалите броя на яйцата, като смесите едно яйце със 100 мл прясно мляко.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium