ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Чесново пилешко с лимон в сметанов сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пилешко бонфиле - 800 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лимон - 2 броя
  • сушени домати - 100 г
  • магданоз - 0.5 връзка
  • готварска сметана - 200 мл

1. Месото се посолява от всички страни и се оставя да почине 10 минути.

2. През това време се филетира 1 лимон, като се обелва кората заедно с бялата част и след това с помощта на остър нож се срязва мембраната на всеки резен. Изважда се месестата част и се нарязва. Сушените домати се наситняват.

3. Пилешките филенца се пържат първо от едната страна, след което се обръщат. Изваждат се от съда.

4. Наситненият чесън се слага в същия съд и се задушава за кратко. Налива се сметаната, слагат се нарязаният лимон и сушените домати и се овкусява със сол и черен пипер. Готви се кратко, месото се връща в съда, поръсва се с наситнен магданоз и се сервира с резенчета от втория лимон.

Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Сушени домати BILLA
Сушени домати BILLA