ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Чиабата с кълцано пилешко, лют дип и зелена салата

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • хлебчета „Чабата“ - 4 броя
  • пилешко филе - 400 г
  • печени червени чушки - 4 броя
  • лук - 0.5 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сушени домати - 40 г
  • люта чушка - 1 брой
  • хрупкави листа маруля - 4 броя
  • крем сирене - 125 г
  • краве масло - 2 с. л.

1. Филето се овкусява със сол и черен пипер, намазва се с олио и масло и се пече на грил тиган. После се накълцва.

2. Чушките се пасират с лука, чесъна, доматите и почистената люта чушка. Смесват се с крем сиренето и се овкусява със сол и черен пипер.

3. Чиабатите се разрязват през средата, двете половини се намазват хубаво с дипа, върху долната се слага от пилешкото и отгоре се подрежда накъсана зелена салата. Поставят се горните половини и се поднасят.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Сушени домати BILLA
Сушени домати BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium