ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Чушки с плънка от пиле и ечемик

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • зелени чушки - 2 броя
  • ечемик - 100 г
  • лук - 1 глава
  • пилешки гърди - 200 г
  • тиквички - 200 г
  • песто „Дженовезе” - 1 брой

1. Ечемикът се сварява в подсолена вода.

2. Чушките се разполовяват и се почистват. Поръсват се със сол и се пекат 10 минути в загрята на 180 °С фурна.

3. В тиган се налива маслиново масло и в него се запържва ситно нарязаният лук, като се посолява. Щом омекне, се слагат пилешките гърди, нарязани на дребно, заедно с нарязаните тиквички и всичко се запържва за кратко на силен огън.

4. Смесва се със сварения ечемик и се прибавя цялото бурканче песто. Разбърква се.

5. Чушките се пълнят със сместа и се поръсват с пармезан. Ястието се пече 20 минути на 180 °С. Гарнира се с настърган пармезан и кедрови ядки.