ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Шницели от тиквички с дип от заквасена сметана и пресен лук

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • тиквички - 600 г
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • краве масло - 50 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • майонеза - 50 г
  • гъсто кисело мляко - 50 г
  • крем сирене - 100 г
  • пресен лук - 150 г

1. Тиквичките се настъргват и се посоляват.

2. Яйцата се разбиват, прибавя се брашното, смесено с бакпулвера, и към получената гъста смес се добавят тиквичките. При необходимост се прибавя малко прясно мляко.

3. Шницелите се пържат в маслото.

4. Крем сиренето се смесва със заквасената сметана, майонезата и киселото мляко. Овкусява се със сол и се прибавят 50 г ситно нарязан пресен лук. Разбърква се и се поръсва с останалия наситнен лук.

5. Дипът се поднася към готовите шницели.

Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Майонеза BILLA
Майонеза BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA