ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

3 вида свинско на грил

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • свински вратни пържоли (без кост) - 500 г
  • свински котлети - 500 г
  • сурови наденици - 500 г
  • маслиново масло - 5 с. л.
  • джинджифил - 30 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лимон - 0.5 брой
  • мед - 1 с. л.
  • горчица - 1 с. л.
  • крем сирене - 200 г
  • животинска сметана - 150 мл
  • магданоз - 2 връзки

1. Джинджифилът се обелва и се настъргва. Едната скилидка чесън се наситнява.

2. В купа се смесват маслиновото масло (4 с. л.), медът, горчицата, чесънът, лимоновият сок, джинджифилът, сол и пипер на вкус. Свинските вратни пържоли и котлетите се мариноват в сместа за минимум 30 минути.

3. След това се пекат на грил заедно с наденицата от всички страни до готовност.

4. Сосът се приготвя, като с пасатор се разбиват сметаната с накълцаните магданоз и втората скилидка чесън. Прибавят се крем сиренето, маслиновото масло (1 с. л.), сол и пипер на вкус. Разбърква се добре.

5. Готовите вратни пържоли, котлети и наденици се поднасят със соса.