ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Бухалчета от кайма (Спагети с кюфтета)

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • телешка кайма - 600 г
  • спагети - 200 г
  • яйце - 1 брой
  • галета - 100 г
  • маслиново масло - 150 мл
  • домати на кубчета от консерва - 800 г
  • олио - 1 с. л.
  • вода - 100 мл
  • захар - 2 с. л.
  • морков - 1 брой
  • кашкавал - 50 г

1. Каймата се смесва с яйцето и 50 мл от маслиновото масло. Обърква се добре. Подправя се със сол и черен пипер, и се прибавя галетата. Всичко се омесва и се оформят кюфтенца с диаметър около 5 см, които се подреждат в застлана с пергаментова хартия тава. Поливат се с останалото маслиново масло и се пекат 25 минути в загрята на 200 °С фурна.

2. За приготвянето на соса, доматите и водата се сипват в сгорещен тиган с олиото. Готвят се около 15 минути, прибавят се захарта и сол на вкус, и се разбърква. Готви се още 10 минути.

3. Спагетите се сваряват в подсолена вода.

4. В чиния се слага от пастата, полива се с малко от соса и отгоре се поставят две кюфтенца, като се декорират с морков, изрязан под формата на ромб за носа и триъгълник за краката. От кашкавала и маслините се изрязват кръгчета за очите на малките сладки бухалчета.

Кашкавал от краве мляко BILLA
Кашкавал от краве мляко BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Домати на кубчета BILLA
Домати на кубчета BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA