ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Великанско кюфте в паста

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • телешка кайма - 650 г
  • лук - 1 глава
  • галета - 1 ч. ч.
  • яйце - 1 брой
  • прясно мляко - 1 ч. ч.
  • кетчуп - 1/3 ч. ч.
  • горчица - 1 с. л.
  • триъгълници топено сирене - 2 броя
  • черни маслини (без костилки) - 2 броя
  • папардели - 250 г
  • домати на кубчета от консерва - 400 г
  • кафява захар - 2 с. л.
  • сос „Уорчестър” - 1 ч. л.

1. Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, млякото, галетата, сол, черен пипер и яйцето. Замесва се с ръце и се оформя като голяма топка (кюфте). Слага се в тава, застлана с хартия за печене.

2. Кетчупът и половината от горчицата се смесват и с тях се намазва кюфтето. Пече се около 1 час в загрята на 170 °С фурна с вентилатор.

3. Доматите, захарта, сосът "Уорчестър" и останалата горчица се слагат в касерола и се кипват. Щом се сгъсти, се пасира за кадифена консистенция.

4. Пастата се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката.

5. Изпеченото кюфте се увива в пастата като мумия, слагат се триъгълничета сирене за очи, върху тях – по половин маслина, а от другата се оформя уста. Отстрани се сипва доматеният сос.

Талятели с яйца BILLA
Талятели с яйца BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Домати на кубчета BILLA
Домати на кубчета BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA