ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Домашни тортелини

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • брашно - 260 г
  • яйца - 3 броя
  • сол - 0.5 ч. л.
  • прясно сирене (рикота) - 100 г
  • наситнен див лук - 1 ч. л.

1. Брашното се сипва в купа (или на плот, маса), прибавят се яйцата и солта и се замесва твърдо тесто.

2. Разточва се тънко на набрашнена повърхност или като се използва уред за правене на паста.

3. В средата на всеки се поставя малко от плънката (смесените рикота и див лук) и краищата се навлажняват леко с четка, потопена във вода.

4. Сгъва се в полукръг и внимателно се притиска, за да излезе излишният въздух и да се запечата плънката.

5. Краищата се сгъват в кръг, така че да се застъпват леко. Притискат се, за да не се отворят. Тортелините се слагат на набрашнена повърхност и се оставят да изсъхнат за кратко. После са готови за варене в подсолена вода.

6. Имайте предвид, че тънко разточеното тесто съхне бързо, така че не трябва да се бавите с направата на тортелините. Ако трябва да разточите голямо количество тесто, разделете го на няколко части и не го разточвайте наведнъж.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium