ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ньоки със зеленчуци и бекон

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • сирене „Рикота” - 500 г
  • брашно - 250 г
  • листа от пресен спанак - 150 г
  • сирене „Грана падано“ - 175 г
  • яйца - 2 броя
  • чери домати - 150 г
  • чесън - 6 скилидки
  • розмарин - 1 стрък
  • маслиново масло - 200 мл
  • зелен фасул - 200 г
  • тънки резени бекон - 100 г

1. Чери доматите се запържват в половината от маслиновото масло. Прехвърлят се в тава, подправят се с розмарина, малко сол и черен пипер и се пекат 30 минути в загрята на 180 °С фурна.

2. Зеленият фасул се сварява в подсолена вода.

3. Беконът се запържва в тиган до златисто, след което се изважда върху кухненска хартия да се охлади.

4. Спанакът се слага във вряща вода за 3–4 минути, след което се охлажда под течаща студена вода. Отцежда се добре и се нарязва на ситно.

5. Прибавят се рикотата, брашното, яйцата, 100 г фино настъргано сирене „Грана падано” и 1/2 ч. л. сол. Замесва се меко тесто.

6. В подходящ съд се кипва вода и в нея се варят ньоките, като се оформят
с лъжица. Готвят се, докато изплуват на повърхността. Изваждат се в чиния, като 75 мл от течността, в която са се варили, се запазва.

7. Чесънът се обелва и се запържва в останалото маслиново масло в съда, използван за пържене на чери доматите. Прибавят се зеленият фасул и ньоките. Налива се от водата, в която са се варили ньоките и 75 г фино настъргано сирене „Грана падано“. Всичко се разбърква внимателно и се готви, докато сосът стане кремообразен. Подправя се със сол и черен пипер.

8. Ястието се сервира със запържените чери домати и ситно нарязан хрупкав бекон.

Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA
Бекон BILLA
Бекон BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA