ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Паста със зелен фасул и песто

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • талятели - 350 г
  • зелен фасул - 400 г
  • бадеми - 100 г
  • пресен босилек - 5 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • маслиново масло - 80 мл
  • настърган пармезан - 50 г

1. Пастата се готви в подсолена вода, като се внимава да остане „ал денте“. Изважда се и в същата вода се пуска зеленият фасул. Готви се за 5–7 минути.

2. Междувременно се приготвя пестото. В блендер се слагат бадемите, чесънът, листенцата босилек и магданоз. Всичко се смила, като постепенно се налива маслиновото масло. Прибавят се и 40 г от настъргания пармезан. Посолява се и се разбърква.

3. Сготвените паста и зелен фасул се смесват с пестото, ястието се поръсва с останалия пармезан и се сервира.

Талятели с яйца BILLA
Талятели с яйца BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium