КАТЕГОРИЯ
ПИЦА И ПАСТА
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Пастата се готви във вряща подсолена вода, като се внимава да не се превари (оставя се ал денте).
2.През това време орехите се нарязват и се запичат за кратко в сух тиган, като от време на време леко се разбъркват. Изваждат се в чиния.
3. В същия тиган се сипва маслиновото масло и се слагат скилидките чесън, нарязани на тънки резенчета. Пържат се до златисто и се изваждат от съда.
4. В купа се слагат сиренето, по-голямата част от пармезана и се налива малко от горещата вода, в която се е готвила пастата.
5. Сместа се разбърква с телена бъркалка, докато сиренето придобие кремообразна текстура. Пастата се отцежда от водата, добавя се приготвеното сирене, хрупкавият чесън, малко канела, и всичко се смесва. Преди сервиране пастата се гарнира щедро с останалия пармезан, орехите и канелата.