ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Паста със сирене, чесън и канела

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • паста (фетучини или талиатели) - 500 г
  • сирене (рикота, фета) - 350 г
  • настърган пармезан - 100 г
  • орехи - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • канела - 1 ч. л.

1. Пастата се готви във вряща подсолена вода, като се внимава да не се превари (оставя се ал денте).

2.През това време орехите се нарязват и се запичат за кратко в сух тиган, като от време на време леко се разбъркват. Изваждат се в чиния.

3. В същия тиган се сипва маслиновото масло и се слагат скилидките чесън, нарязани на тънки резенчета. Пържат се до златисто и се изваждат от съда.

4. В купа се слагат сиренето, по-голямата част от пармезана и се налива малко от горещата вода, в която се е готвила пастата.

5. Сместа се разбърква с телена бъркалка, докато сиренето придобие кремообразна текстура. Пастата се отцежда от водата, добавя се приготвеното сирене, хрупкавият чесън, малко канела, и всичко се смесва. Преди сервиране пастата се гарнира щедро с останалия пармезан, орехите и канелата.