ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Паста със сос от месо

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • лук - 500 г
  • кайма смес - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • червено вино - 100 мл
  • доматено пюре - 300 мл
  • бял боб от консерва - 150 г
  • дребна паста - 150 г
  • настъргано сирене „Гауда” - 80 г
  • люта чушка - 1 брой
  • маслиново масло - 80 мл

1. Лукът се нарязва и се готви в маслиново масло на слаб огън около 30 минути.

2. Прибавя се ситно нарязаният чесън и се готви за кратко. Слага се каймата и се бърка, докато стане на трохи. Овкусява се със сол. Налива се виното и се оставя да къкри, докато се изпари алкохолът.

3. Слага се доматеното пюре и се готви, докато течността се редуцира.

4. Прибавят се отцеденият боб и наситнената люта чушка.

5. Пастата се сварява в подсолена вода и се сипва в соса.

6. Разпределя се в подходящи керамични съдове, поръсва се с настъргано сирене „Гауда” и се запича във фурната само на горен реотан, колкото да се разтопи сиренето.

7. Ястието се сервира подправено с прясно смлян черен пипер и украсено със стрък магданоз.

 

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Бял боб BILLA
Бял боб BILLA
Червен боб BILLA
Червен боб BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium