ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Паста с риба тон и домати

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • фусили - 400 г
  • домати - 500 г
  • консерва риба тон - 320 г
  • черни маслини (без костилки) - 60 г
  • каперси - 30 г
  • сирене „Грана падано“ - 40 г
  • маслиново масло - 100 мл
  • магданоз - 1 стрък

1. Пастата се вари в подсолена вода. Маслините се режат на кръгчета. Рибата се отцежда добре от мазнината. Доматите се режат на кубчета.

2. В съд се загряват 60 мл маслиново масло, слагат се доматите и се запържват кратко. Прибавя се рибата, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Пастата се отцежда добре, овкусява се с останалото маслиново масло и се разпределя в чинии.

3. Сипва се сосът, прибавят се каперсите и маслините, настъргва се сиренето, ястието се декорира с магданоз и се поднася.

Риба тон парче в маслиново масло BILLA
Риба тон парче в маслиново масло BILLA
Риба тон парче в собствен сос BILLA
Риба тон парче в собствен сос BILLA
Риба тон филе BILLA Premium
Риба тон филе BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA