ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пилешко с паста, маслини и чери домати

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • пилешки бутчета - 600 г
  • кускус - 500 г
  • маслини „Каламата“ - 200 г
  • чесън - 7 скилидки
  • риган - 4 стръка
  • маслиново масло - 130 мл
  • балсамов оцет - 2 с. л.
  • пушен червен пипер - 1 с. л.
  • чери домати - 400 г
  • лют червен пипер - 1 ч. л.

1. Маслиновото масло за доматите (100 мл) се сипва в малка касерола и
се загрява около 5 минути на слаб огън заедно с нарязания на филийки
4 скилидки чесън. Дърпа се от огъня и се разбърква с лютия пипер. След това се охлажда. Доматите се разполовяват и се овкусяват с малко от пикантното маслиново масло и сол.

2. Пилешкото се нарязва на кубчета и се запържва много добре в 30 мл маслиново масло, заедно с останалия наситнен чесън. Овкусява се със сол и черен пипер. Налива се балсамовият оцет и се подправя с наситнения риган и пушения пипер. Разбърква се и всичко се изважда от съда.

3. В същия съд се наливат около 900 мл вода. Добавя се пастата и се вари, докато течността се абсорбира. От време на време се разбърква. Месото се връща обратно в съда, добавят се маслините и се разбърква. Сервира се с пикантните домати. По желание се поръсва с натрошено сирене.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Балсамов оцет Модена BILLA Premium
Балсамов оцет Модена BILLA Premium