ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пиле със зеленчуци и нудъли в уок

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пилешки гърди - 600 г
  • червени чушки - 200 г
  • моркови - 200 г
  • пресен спанак - 100 г
  • нудъли - 400 г
  • пресен лук - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • сусамово олио - 40 мл
  • соев сос - 60 мл
  • чили на прах - 3 г
  • вода - 150 мл
  • оризов оцет - 20 мл
  • джинджифил - 10 г
  • захар - 10 г

1. Маринатата за месото се приготвя от 15 мл сусамово олио, 30 мл соев сос и 0.3 г чили на прах.

2. Месото се реже на кубчета и се маринова за 15–30 минути.

3. Пастата се сварява съгласно указанията върху опаковката, след което
се отцежда и се поръсва с олио, за да не се слепи.

4. Морковите се режат на жулиени, чушките се режат на шайби, чесънът се
реже на ситно, а зеленият лук се реже на кръгчета, като бялата част се отделя от зелената.

5. Сосът се приготвя, като водата се смесва с оризовия оцет, останалия соев сос, прясно настъргания джинджифил и захарта.

6. Пилето се пържи на силен огън с малко олио в сгорещен уок и се оставя настрана.

7. В същия уок се пържат морковите и чушките за 2–3 минути, като се разбъркват
непрекъснато. Прибавят се бялата част на зеления лук и чесънът, пържи се на силен огън една минута.

8. Месото се връща в съда, слагат се манголдът (спанакът) и пастата, сипва се сосът и всичко се готви още 1–2 минути при непрекъснато бъркане.

9. Преди да бъде сервирано, ястието се поръсва със зелената част на пресния лук и малко сусамово олио.