КАТЕГОРИЯ
ПИЦА И ПАСТА
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Маринатата за месото се приготвя от 15 мл сусамово олио, 30 мл соев сос и 0.3 г чили на прах.
2. Месото се реже на кубчета и се маринова за 15–30 минути.
3. Пастата се сварява съгласно указанията върху опаковката, след което
се отцежда и се поръсва с олио, за да не се слепи.
4. Морковите се режат на жулиени, чушките се режат на шайби, чесънът се
реже на ситно, а зеленият лук се реже на кръгчета, като бялата част се отделя от зелената.
5. Сосът се приготвя, като водата се смесва с оризовия оцет, останалия соев сос, прясно настъргания джинджифил и захарта.
6. Пилето се пържи на силен огън с малко олио в сгорещен уок и се оставя настрана.
7. В същия уок се пържат морковите и чушките за 2–3 минути, като се разбъркват
непрекъснато. Прибавят се бялата част на зеления лук и чесънът, пържи се на силен огън една минута.
8. Месото се връща в съда, слагат се манголдът (спанакът) и пастата, сипва се сосът и всичко се готви още 1–2 минути при непрекъснато бъркане.
9. Преди да бъде сервирано, ястието се поръсва със зелената част на пресния лук и малко сусамово олио.