ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Спагетини ала Карло

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • спагетини - 400 г
  • консерва риба тон - 300 г
  • черни маслини (без костилки) - 60 г
  • зелени маслини (без костилки) - 60 г
  • печурки - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • каперси - 40 г
  • сушени домати - 160 г
  • маслиново масло - 110 мл
  • бадеми - 160 г
  • настърган пармезан - 40 г
  • пресен босилек - 6 стръка

1. Бадемите, босилекът, пармезанът, 2 скилидки чесън, сол и половината от маслиновото масло се смилат в блендер. 

2. На тънка струйка се прибавя останалата мазнина до получаването на желаната консистенция.

3. Спагетините се сваряват в подсолена вода. Гъбите се сотират в маслиновото масло, прибавят се отцедената риба, нарязаните маслини, доматите, каперсите и ситно нарязаната скилидка чесън.

4. Сместа се готви за кратко и се прибавят спагетините. 

5. Сипва се пестото и се разбърква. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.

Спагети BILLA
Спагети BILLA
Риба тон парче в собствен сос BILLA
Риба тон парче в собствен сос BILLA
Риба тон филе BILLA Premium
Риба тон филе BILLA Premium
Сушени домати BILLA
Сушени домати BILLA